برق ساختمان
زمینه: صنعت
معرفی رشته: رشته برق نیز مانند بسیاری از رشتههای زمینه صنعت بر مفاهیم فیزیکی و اصول ریاضیات استوار است و هر چه هنرجویان بهتر این مفاهیم را درک کنند، میتوانند موفقیت بیشتری کسب نمایند. هنرجوی برق باید ذهنی خلاق و تحلیلگر داشته باشد. همچنین به کار با وسایل برقی علاقه داشته باشد چون گاهی اوقات هنرجویانی وارد این رشته می شوند که در ریاضی و علوم قوی هستند ولی در کارهای عملی ضعیفاند.
رشته برق ساختمان هم یکی از گرایشهای رشته برق میباشد. در این رشته هنرجویان به صورت تخصصی در زمینه سیستم روشنایی و برق ساختمان به صورت کامل و همچنین موارد تکمیلی برق ساختمان اعم از: آیفون تصویری، سیستم اعلام حریق، دزدگیر، دوربینهای مداربسته اماکن، درب اتوماتیک، برق اضطراری و راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز و تکفاز آشنا میشوند.
سطح آموزشی مهارتها: نوع مهارتهای فنی که هنرجویان در طول دوره آموزش می بینند:
۱- نقشه کشی مقدماتی ونقشه خوانی برق ساخنمان وصنعتی
۲- فلزکاری
۳- لحیم کاری وشناخت وکاربرد انواع ابزار
۴- سیم کشی ساختمان و نصب سیستمهای امنیتی ودوربین مداربسته ودرب برقی
۵-تابلوسازی( ساخت تابلوهای کنتور و تابلو توزیع و تابلو فرمان و…..)
آینده تحصیلی و شغلی: هنرجویان این رشته پس از اتمام تحصیلات خود میتوانند در نیروگاهها، استخدام شوند و یا در امر سیم کشی ساختمانها یا به عنوان نصاب سیستمهای حفاظتی و کنترلی فعالیت نمایند.
همچنین در صورت تمایل به ادامه تحصیل، هنرجویان فارغ التحصیل این رشته میتوانند در یکی از گرایشهای رشته مهندسی برق در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به ادامه تحصیل بپردازند.