تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه
زمینه: صنعت
معرفی رشته: امروزه یکی از فراگیرترین تجهیزات به کار گرفته شده در عصر اطلاعات و ارتباطات تلفن میباشد. با پیشرفت روزافزون تکنولوژی فرا گرفتن مهارتهای لازم در به کار گیری این وسیله کارآمد ضروری و اجتناب ناپذیر است و با توجه به نیاز عموم و مورد استفاده همگانی، ضرورت تعمیر و نگهداری و سرویسهای خاص از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری برای این وسیله کار آمد، نیاز به تکنسینها و افراد مهارت دیده میباشد و به طور یقین فارغ التحصیلان توانمند این رشته میتوانند کسب و کار پر رونقی داشته باشند.
سطح آموزشی مهارتها: هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، پنج استاندارد مهارت شغلی را گذرانده و در انتهای هر استاندارد به تواناییهای ذیل دست می یابند:
١ – استاندارد کاربر رایانه: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی کار با کامپیوتر و IT در مراکز و موسسات دست می یابد.
۲ – استاندارد طراح و تحلیلگر مدارات ديجيتال: هنرجو پس از آموزش این مهارت از عهده بررسی سیستمهای عددی، کار با گیتهای دیجیتالی و مدارات منطقی، مدارهای محاسباتی، مدارات مولتی پلکسر و دی مولتی پلکسر و کار با IC بر میآید.
٣ – استاندارد تعمیرکار تلفن رومیزی و ارتباطات: هنرجو پس از آموزش این مهارت از عهده مونتاژ مدارات الکتریکی و الکترونیکی، تجهیزات تلفن، منبع تغذیه، آمپلی فایر، تعمیر و تنظیم برنامه الکترونیکی، مکانیکی و برق تلفن رومیزی و ارتباطات داخلی بر می آید.
۴- استاندارد تعمیر کار تلفن همراه: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی کار با سخت افزار و نرم افزار تلفن همراه، شناخت عیوب تلفن همراه و رفع آنها دست مییابد.
۵ – استاندارد تعمیرکار دستگاههای دورنگار و فاکس: هنرجو پس از آموزش این مهارت از عهده تشخیص و بررسی مکانیزم کار با دستگاههای دورنگار، نصب و راه اندازی، تست و تنظیم دستگاههای دورنگار، عیبیابی بردهای حافظه، کنترل و بررسی اصول کار سیستم چاپ لیزری بر میآید.
شرایط و نحوه ادامه تحصيل: هنرجویان بعد از فراغت از تحصیل میتوانند در مقطع کاردانی در دانشگاه جامع علمی کاربردی – دانشگاه ازاد اسلامی و دانشگاه فنی و حرفهای ادامه تحصیل دهند. همچنین با سه ساله شدن دوره دوم متوسطه در مقطع کارشناسی نیز در رشتههای مرتبط با رشته تحصیلی خود ادامه تحصیل دهند.
آینده تحصیلی و شغلی: فارغ التحصیلان میتوانند به عنوان تکنسین تلفن در مراکز دولتی و خصوصی همچون مخابرات، مراکز اپراتورهای تلفن همراه، مراکز تعمیر و نگهداری تلفن شرکتها و موسسات مشغول به کار شوند. همچنین با خود اشتغالی و راه اندازی مراکز خدمات تلفن میتوانند کسب و کار ایجاد نمایند.